Apr 12, 2011

Pogled ispod naočara

   Ovo je priča o tajanstvenom pogledu kroz foto-gray stakla i kicoškom osmehu koji se godinama licemerno pojavljivao, ne bi li nas podsetio na naše grehe iz prošlosti...grehe naše apatičnosti. Ukoliko uspete da se otrgnete od bitnih vesti kao što je pronevera nekih miliončića od strane našnifane napujdane pevaljke koja je trgovala svojim zaposlenima koji teško zaradjuju za život pikajući lopte, želim da vam skrenem pažnju na veliku pljačku jednog od vodećih srpskih tajkuna, Mrs Barnsa. Sve ovde iznesene činjenice opšte poznate svima su se ponovo simptomatično pojavile kada je cela priča gotova, MAXI prodat, lova izvučena, i konačno preusmerena u časni i pošteni rad-uzgoj voćkica (eh, jadna si Srbijo ako te ovakvi 'rane!)

   Na njegovu žalost, omlitavelog tajkunčića posle svega ne može oprati ni ako krene da se bavi drvodeljskim zanatom kao Hrist, jer kao što reče Valtazar Bogišić -"što se grbo rodi, ni vreme ga neispravi". Znam da je prosečnom stanovniku zemlje Srbije teško da shvati kako je beneficijama Slobinih poslušnika, malverzacijama na carini, razlikama u kursu i raznim drugim protekcijama i prevarama na račun države, sam oštećen, ali ću pokušati to pojednostaviti.Neki pametniji ljudi od mene će vam u dole priloženom materijalu to podrobnije objasniti, ali se u ovoj propaloj, napaćenoj i iskvarenoj državi to nikada neće pravno dokazati. Nema ko...
   Ukoliko su ovi navodi tačni, imam mali predlog kako bes koji se nagomilava dok godinama gledamo onaj dražesni osmeh, pokušati ublažiti. Ako pak pomislite kako se sve to vas ne tiče, setite se ovoga kada vam dete ne bude dobilo adekvatnu lekarsku negu jer ima previše pacijenata, kada za njega nema mesta u vrtiću i bolnici, kada se sat vremena vozite preko jedinog mosta do posla...kada vam zafali sve ono što je država trebala da nam obezbedi putem naplate poreza od svih nas. Tada se setite ove priče, priče o režimskom "sposobnom biznismenu"! Priče o čoveku koji je milijarde zaradio na ledjima ovog lenjog naroda(po njegovim rečima), a da pritom pri prodaji delova svoje imperije, C marketa i odskora Maxija, nije morao da plati ni dinar poreza toj istoj državi koja mu je omogućila da sve to "stekne"!
   
   A šta nam je sada činiti? Imamo dve solucije. Po prvoj, manje legalnoj, treba se uputiti ka najbližem maloprodajnom objektu DELTA Holdinga (kakav samo masonski naziv), nebitno dal je u pitanju MAXI, Tempo, Nike ili nešto slično, i smireno u robi uzeti ono što vam je potrebno da preživite ova turobna vremena...po nahodjenju, ne škrtariti nego se opušteno poslužiti...ima toga dosta. Tako ja gledam na to. Pa u vreme Slobodamusa  i njegovog pulena Kertesa, mi smo očigledno štedeli za crne dane. Ove sada. Mislim da je mnogo bolje po naš ego(jer ispadamo manje ovce) da na tu pljačku gledamo ovako, kao na vid štednje. To je bolje i po Mrs. Barnsa ukoliko ne želi da mu se tajkunska jajašca ne zanjišu na nekoj banderi na Dedinju. Za one koji su u blizini njegovih rezidencija, vila, a i ostalih pripadnika ove kriminalne organizacije, koji su direktno učestvovali, ili se na bilo koji način, dozvolite, okoristili podržavajući ili se ulizujući dotičnima, preporuka je da se upute ka istima i ljubazno zatraže kratak kurs na temu "kako se obogatiti dok drugi gladuju". Pritom ignorišite potplaćene političare koji su trenutno nezadovoljni svojim delom koji im je udeljen, pa koriste to prikupljajući koji glas više pljujući po "zlom tajkunu". 
   Drugi, izvodljiv i prvenstveno bezopasan način je da svi mi "glasamo"! Kako to, pitate se?  Začudićete se koliko je jednostavno promeniti neke stvari. Potrudite se da kada ujutro krenete po hleb i mleko predjete još 100 metara do komše koji drži piljarnicu u kraju, i tamo izdvojite 10din više, dok još uopšte imate izbora. Tako ćete dati svoj glas za pravdu, za istinu, za budućnost vaše dece!  Samo nekoliko dana je potrebno da se oseti pad prodaje, obezvrede deonice i odmah kreće da se ruši imperija zla. Da, moć je u vama, u vaših 10dinara, u vašem preziru upućenu komšiji koji pazari u MAXI-ju "jer je tamo veći izbor". E moj praznoglavi komšo, zbog takvih kao što si ti, uskoro izbora neće ni biti!
    Još nam preostaje da za promenu ponešto zapamtimo, da nam se ne ponavlja da se ovakvi i njihovi naslednici zauvek šepure po manifestacijama, prijemima i ložama fudbalskih stadiona, a da se pritom osećaju voljeno i opušteno. Da nam ti ugursuzi ne govore kako su Srbi lenj narod, dok nas oni vredno pljačkaju. Nemojte se osećati minorno pored malih Miškovića, Vučelića i ostalih Juniora koje su roditelji poslali da po nemačkama i švajcarskama izuče škole i pokupe manire ne bi li se vratili da sa visine gledaju na plebs.  Neka im, krvavi novci i velelepne vile po prestižnim brdima beogradskim ne mogu oprati zatrovano lopovsko seme iz koga su iznikli. Otplatiće sve to već oni... A vi odvojte malo vremena, "glasajte" i upamtite ponešto, čisto da se ne zaboravi...













i malo "humora" za kraj, za vraćanje pritiska na normalu




No comments:

Post a Comment