Apr 28, 2011

Navali narode!

   Red sportista - Ivica dragutinović(fudbaler), Vlade Divac(košarkaš i neuspeli vlasnik Knjaz Miloša), Dejan Bodiroga(košarkaš), zatim red privrednika - Miroslav Mišković (opšte poznat), Milka Forcan, Slobodan Radulović (C market), Bogoljub Karić(!!!), i tako nadalje, sve moj do mojega...

   Pitate se šta je zajedničko za ovu veselu družinu, da li je to tužilaštvo konačno prikupilo dokaze o utajama poreza i proneverama u privredi. E pa dragi moji, ovako naša crkva vidi najbolje medju nama. Srpska salata sastavljena od asova koji su se u njoj našli  "za zasluge na duhovnom, obrazovnom i humanitarnom polju"! Oni su za svoje "zasluge" dobili pravo da na svojim junačkim grudima ponesu nikog drugog do prvog medj' srbima, Svetog Savu na našem najcenjenijem ordenu!
   Ukratko,orden Svetoga Save se dodeljuje od 1883.g., prvo ga je dodeljivala kruna, zatim država, pa na kraju, od 1986.g. i Srpska pravoslavna crkva. U početku je orden dodeljivan veličinama kao što je Nikola Tesla, Stepa Stepanović, pa sve do Dejana Medakovića, Matije Bećkovića i Vladete Jerotića.
   Kada uporedimo ove "skorašnje" sa takvim veličinama, evidentno je srozavanje države i njenog celokupnog mentaliteta koje se ogleda i u ovom "deljenju" najcenjenijeg našeg ordena. U nedostatku pravih vrednosti, naučnika i akademika, ostali su nam samo privrednici iznikli iz sumljivih privatizacija i zajmova za preporod, i ovi ambasadori/diplomate što jure za lopticama i lome se boreći se za sve nas, dok se u pauzam odmaraju po Monaku i ostalim zemljama gde se ne plaća porez! A ovde se vraćaju da zarade još koji dinar i "ulože svoj mukotrpno stečeni novac" kupujući jeftine placeve, mineralne vode i "propale firme".
   Sve u svemu, "krem" ovakvog društva ne može biti bolji, a naša šopska salata je prepuna trulog povrća... 
   

1 comment: